teammarie

Alla inlägg den 21 augusti 2012

Av Marie Nilsson - 21 augusti 2012 08:54

Har varit sjukstuga hära igår då min stackars Dollar varit dålig sen tidig morgon tills sent på kvällen kräkts och haft diarré och tempen har varit lite högre än vanligt, har värkt i mattes hjärta :( inte velat äta något av det jag försökt servera honom som majsvälling, kokt kyckling, puffat ris(utan salt och socker) som i vanliga fall brukar funka och ha alltid funkat då mina hundar varit dålig i magen (puffatris utan socker och salt ges med lite vatten), men inget Dollar ville äta så var tvungen att hitta en annan lösning, gjorde en hemmakur som jag blev rekomenderad på 1liter vatten, 2msk Druvsocker/eller Honung, 1tsk salt och 1/2tsk Bikarbonat kokas upp vid omrörning och låt svalna funkar faktisk väldigt bra och om inte hunden vill dricka det så går det bra att använda en spruta och ge direkt i munnen så hunden får i sig vätskan så fort som möjligt, efter 4-5 timmar visade han sig piggare:)


Sen skicka jag min kära mor till 25;ans Katt och Hund för att höra sig för efter några tabletter som skulle hjälpa få hans mage i balans igen men inget av det jag var ute efter hade dom inne men blev rekomenderad något annat som Olewo Morotspellets och måste säga att  det var dunder grejer kan STARKT rekomendera detta.. Dollar tyckte det var jätte gott och han är nu hur pigg som hellst :) natten har varit lugn och han bajsa normalt nu på morgonen.. Lägger in en bild och lite fakta:)

 

Olewo Morötter. Det vitaminrika Extrafodret för alla Hundraser av 100 % morötter.

Morötter är något att bita i. Morötter innehåller många värdefulla vitaminer och spårämnen. De har en hög karotinhalt (förstadium till vitamin A) och är rik på faktorer ur vitamin-B-gruppen. 100 gram Olewo Morötter innehåller 50 mg karotin.

Bland mineraler och spårelement har man - mest i saltform - funnit magnesium, järn, kalcium, kalium, jod och mangan. Framför allt innehåller morötter mycket kalium och fosforsalter.

Utslagsgivande för morötternas verkan är förekomsten av eteriska oljor.


De värdefulla ämnena i morötterna har följande verkan:

•Motverkar mask genom eteriska oljor.

•Främjar tillväxten.

•Blodbildande.

•Påverkar hudens och slemhinnornas uppbyggnad och funktion.

•Motverkar infektioner.

•Påverkar regleringen av ämnesomsättningen i lever och sköldkörtel.


Ett måste för hunduppfödare. Valpar har ofta diarré eller tunn stolgång på grund av födan. Här hjälper Olewo Morötter som extrafoder. Kan ges till valpar från vecka 5.

Olewo Morötter ger bättre pigmentering och hårbeklädnad. Därför används de och uppskattas sedan länge av uppfödare och utställare. Olewo Morötter är även utmärkt att använda för att dryga ut fodret till hundar som har lätt för att gå upp i vikt.


Sammansättning

Morötter 100 %.

Analytiska beståndsdelar

Råprotein   4,7 % Råolja & Råfett  1,9 % Råaska   5,4 % Vatten   10,6 %


Att tillreda Olewo Morötter är lätt.

Utfodringsrekommendationer till en medelstor hund (20kg)

2dl varmt vatten.

1 matsked Olewo Morötter.

1 tesked olja, t.ex solrosolja. (ingen olja vid diarré)

Låt fodret mjukas upp ca 10 minuter och blanda ut det med grundfodret.


1 kg Olewo Morötter motsvarar ca 10 kg färska morötter.

Hållbart i minst 18 månader.

Presentation


Hej och Välkommen till mig och mina hundar :) Här kommer det bloggas om alla våra äventyr tillsammans allt från tävlingar, träningar, hundträffar och många andra aktiviteter som vi har för oss. Mina hundars Stamtavla finns att titta på under Kategorier./M

Fråga mig

1 besvarad fråga

Gästboken

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards